Houdbaarheid Gatorade

Gatorade is een veel gedronken frisdrank. Het is ideaal om na een intensieve training de benodigde voedingsstoffen aan te vullen. De houdbaarheid van Gatorade wordt niet beïnvloed door de smaak of het formaat van de fles. Onderstaande adviezen gelden dus voor alle soorten vloeibare Gatorade. Ook voor de poeder versie van Gatorade is de houdbaarheid opgenomen.

Houdbaarheid Gatorade

 OngeopendBuiten Koelkast
 Gatorade (vloeibaar) 9 maanden
 Gatorade (poeder) 6 tot 8 maanden
 GeopendKoelkast
 Gatorade (vloeibaar) 3 tot 5 dagen

Houdbaarheid GatoradeHoe kun je vaststellen of Gatorade niet meer goed is?

Door de sterke smaak van Gatorade en de toegevoegde stoffen is het moeilijk vast te stellen of het niet meer goed is. De beste manieren om vast te stellen of Gatorade niet meer goed is, is door te zien, ruiken en proeven.

Als de Gatorade verkleurt, meestal wordt het valer, is dit een teken dat deze niet meer goed kan zijn. Aan de geur zal weinig veranderen, als de Gatorade dus merkbaar anders ruikt, is het niet meer goed. Als de Gatorade anders smaakt, is dit een teken dat het bedorven is.

Aan Gatorade poeder is makkelijker te herkennen dat het niet meer goed is. Als er klontjes vormen, vaak in een donkere kleur, is dat een teken dat het niet meer goed is. De klontjes ontstaan omdat er vocht wordt opgenomen uit de omgeving. Dan ontstaat een voedingsbodem voor bacteriën en is de kwaliteit niet meer te garanderen.

Hoe moet je Gatorade bewaren?

Het is van belang dat je de Gatorade niet bevriest of opwarmt. Het plastic van het flesje kan bij deze temperaturen verslechteren. Hierdoor komen er andere stoffen in het drankje en soms zelfs het plastic.

De beste manier om Gatorade te bewaren is dan ook koel en droog. Denk hierbij aan een voorraadkast of de bijkeuken.