Houdbaarheid Frituurvet

Frituren daar houden wij over het algemeen wel van. Bedenk wel dat frituren in Frituurolie of Frituurvet zeer vet en erg calorierijk is en weinig voedingsstoffen bevat. Frituurvet bevat voornamelijk verzadigde vetten. Frituren in vloeibaar vet is gezonder dan frituren in hard vet. Toch blijft het lekker om eens af en toe de friteuse of de frietpan tevoorschijn te halen en wat lekkere snacks te frituren. Gebruik een kleine friteuse of frietpan omdat je dan maar een kleine hoeveelheid vet hoeft te vervangen. Over het algemeen dien je het vet na 10 keer frituren te vervangen. Het is belangrijk om te weten hoelang Frituurvet houdbaar is en onder welke condities.

Frituurvet bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Frituurvet Tot 10 keer te gebruikenn.v.t.n.v.t.

Houdbaarheid FrituurolieHoe kun je vaststellen of Frituurvet niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Frituurvet niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als het Frituurvet ranzig is, sterk ruikt of een zwarte kleur heeft dan dient het Frituurvet weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Frituurvet bewaren?

Na gebruik het Frituurvet filteren, koelen en op een donkere plaats bewaren. Vernieuw het Frituurvet na deze tot 10 keer gebruikt te hebben. Frituurvet is wat langer houdbaar dan Frituurolie maar toch is het raadzaam om het Frituurvet niet langer dan 1 maand te bewaren.