Houdbaarheid Frituurolie

Frituren daar houden wij over het algemeen wel van. Bedenk wel dat frituren in Frituurolie of Frituurvet zeer vet en erg calorierijk is en weinig voedingsstoffen bevat. De frituurolie die wij gebruiken is meestal plantaardig en is vaak zonnebloemolie. Toch blijft het lekker om eens af en toe de friteuse of de frietpan tevoorschijn te halen en wat lekkere snacks te frituren. Gebruik een kleine friteuse of frietpan omdat je dan maar een kleine hoeveelheid olie hoeft te vervangen. Vul de oude olie niet met nieuwe olie aan omdat hierdoor schadelijke stoffen kunnen ontstaan. Over het algemeen dien je de olie na 5 tot 7 keer frituren, te vervangen.

Frituurolie bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Frituurolie 5 tot 7 keer te gebruikenn.v.t.n.v.t.

Houdbaarheid FrituurolieHoe kun je vaststellen of Frituurolie niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Frituurolie niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Frituurolie ranzig is, sterk ruikt, donker verkleurd is of erg walmt dan dient de Frituurolie weggegooid te worden.

Hoe moet je Frituurolie bewaren?

Na gebruik de Frituurolie filteren, koelen en op een donkere plaats bewaren. Vernieuw de Frituurolie na deze 5 tot 7 keer gebruikt te hebben.