Houdbaarheid Crème Fraîche

Crème Fraîche is een aangezuurde room die zowel van koeien- als geitenmelk gemaakt wordt. Het vetgehalte van Crème Fraîche is 35%. Er zijn ook light versies te koop. Crème Fraîche is geschikt om er zowel zoete als hartige gerechten mee te maken, sauzen en soepen. Aangezoete Crème Fraîche met verse vruchten is een heerlijk fris nagerecht. Laat bereide gerechten met Crème Fraîche  nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Gebruik voor het uitscheppen van de  Crème Fraîche telkens een schone lepel om besmetting te voorkomen. Het is belangrijk om te weten hoelang  Crème Fraîche houdbaar is en onder welke condities. Dus wat is de houdbaarheid van Crème Fraîche? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Crème Fraîche

 
Koelkast Diepvries
Geopend tot 4 dagen  Bereide Crème Fraîche tot 3 maanden
Ongeopend Volg het bewaaradvies van de verpakking  Bereide Crème Fraîche tot 3 maanden

Houdbaarheid Crème FraîcheHoe kun je vaststellen of  Crème Fraîche niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Crème Fraîche niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Crème Fraîche beschimmeld, niet meer goed smaakt of ruikt dient de Crème Fraîche weggegooid te worden.

Hoe moet je  Crème Fraîche bewaren?

In de koelkast kan geopende Crème Fraîche tot 4 dagen bewaard worden. Gebruik bij het uitscheppen van de Crème Fraîche telkens een schone lepel om besmetting van het product te voorkomen. Crème Fraîche in gesloten verpakking volg bewaaradvies en lees de houdbaarheidsdatum. Bereide gerechten met Crème Fraîche kunnen tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.