Bloem is het fijngemalen meel van diverse granen. Er bestaan vele soorten Bloem, zoals tarwebloem, patentbloem en maisbloem. Als je van bakken en koken houdt en graag mooie gerechten maakt kun je de Bloem ook bij de molenaar kopen. Die is op dit gebied deskundig en kan goede adviezen geven. Het is belangrijk om te weten hoelang Bloem bewaard kan worden en onder welke condities.
Dus wat is de houdbaarheid van Bloem? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:
Je kunt het beste vaststellen of Bloem niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Bloem muf ruikt, ranzig is en je er insecten in aantreft, dient de Bloem weggegooid te worden.
Houdbaarheid Bloem
Buiten Koelkast (ongeopend) | Buiten Koelkast (geopend) | Vriezer | |
---|---|---|---|
Bloem | 1 jaar na THT | > 1 jaar | n.v.t. |
Roggebloem | 1 jaar na THT | > 1 jaar | n.v.t. |
Rijstebloem | 1 jaar na THT | > 1 jaar | n.v.t. |
Patentbloem | 1 jaar na THT | > 1 jaar | n.v.t. |
Maïsbloem | 1 jaar na THT | > 1 jaar | n.v.t. |
Hoe kun je vaststellen of Bloem niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Bloem niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Bloem muf ruikt, ranzig is en je er insecten in aantreft, dient de Bloem weggegooid te worden.
Hoe moet je Bloem bewaren?
Bloem kan langer dan 1 jaar bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte en in een goed afgesloten blik of bus. Door vocht en warmte tref je eerder insecten aan in Bloem.
Disclaimer
De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.