Houdbaarheid Amandelmelk

Amandelmelk is plantaardig, rijk aan antioxidanten, cholesterol- en lactosevrij, en de naam zegt het al, wordt gemaakt van amandelen. Amandelmelk is licht verteerbaar en bevat weinig calorieën. Als je een melkvervanger zoekt is het drinken van Amandelmelk een goede optie. Je kunt de Amandelmelk drinken, in je koffie doen of gebruiken als ingrediënt in een recept. Heb je een notenallergie, drink dan geen Amandelmelk. Amandelmelk uit de fabriek kan veel suiker bevatten. Lees, bij aankoop, daarom goed  de ingrediëntenlijst op de verpakking. Je kunt zelf ook Amandelmelk maken. Het is belangrijk om te weten hoelang Amandelmelk houdbaar is en onder welke condities. Dus wat is de houdbaarheid van Amandelmelk. Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Amandelmelk

 
Ongeopend Koelkast (geopend)
Amandelmelk (houdbare)  1 maand na THT 5 – 7 dagen
Amandelmelk (verse / gekoelde)  4 tot 7 dagen na THT 1 – 4 dagen

Houdbaarheid AmandelmelkHoe kun je vaststellen of Amandelmelk niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Amandelmelk niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Amandelmelk niet meer goed ruikt of smaakt dient de Amandelmelk weggegooid te worden.

Hoe moet je Amandelmelk bewaren?

In de koelkast kan Amandelmelk 3 tot 5 dagen bewaard worden. In de koelkast kan zelfgemaakte Amandelmelk tot 3 dagen bewaard worden Houdbare Amandelmelk in gesloten verpakking volg het bewaaradvies op het product en bekijk de houdbaarheidsdatum.