Houdbaarheid Alcohol

Alcohol is een natuurproduct dat ontstaat door gisting van druiven of gerst. Wat is de houdbaarheid van Alcohol? Dat hangt volledig af van de manier waarop het verwerkt is. Pure alcohol, 99%, is praktisch onbeperkt houdbaar. Als het gaat om alcoholische dranken wisselt dit sterk per product. Over het algemeen geldt dat dranken met meer Alcohol langer houdbaar zijn dan dranken met minder Alcohol. Alcoholische dranken bevatten veel calorieën. Je kunt zelf met Alcohol likeuren maken of fruit inleggen op Alcohol. Deze Alcohol koop je het beste bij een slijterij. Verder zijn er diverse soorten Alcohol te koop om schoon te maken. Laat je voorlichten welke Alcohol het meest geschikt is voor het schoonmaken van een bepaald voorwerp, bijvoorbeeld voor het verwijderen van lijm- of parfumresten of het ontvetten van elektronica onderdelen, toetsenborden enzovoort.

Alcohol bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Alcohol

 Ongeopende onbeperkt

Geopende afhankelijk van het percentage

n.v.t.n.v.t.

Alcohol BewarenHoe kun je vaststellen of Alcohol niet meer goed is?

Pure Alcohol is praktisch onbeperkt houdbaar. Heldere alcoholische dranken, met een hoog alcoholpercentage, zijn in principe onbeperkt houdbaar. Het toevoegen van meer andere stoffen in alcoholische dranken heeft invloed op de houdbaarheid van het produkt. De beste manier om vast te stellen of Alcohol niet meer houdbaar is, is door te zien, ruiken en proeven. Als een heldere vloeistof troebel is geworden is deze niet meer voor consumptie geschikt.

Hoe lang kun je Alcohol bewaren?

Alcohol kun je het beste op een droge, koele en donkere plaats bewaren. Zoals een voorraadkast of in een droge kelder. Flessen met een kurk dienen liggend bewaard te worden, terwijl flessen met een schroefdop ook staand bewaard kunnen worden.

Alcohol om schoon te maken dient op dezelfde manier bewaard te worden. Sluit na gebruik de verpakking zorgvuldig.