Hazelnoten Bewaren

Noten zijn gezond. Zij bevatten veel vitamines en mineralen. Net zoals overige noten zijn ook Hazelnoten erg gevoelig voor schimmels. Het is aan te raden om dagelijks een klein handjevol noten te nemen en dit kunnen dus ook Hazelnoten zijn. Hazelnoten kunnen geroosterd aan een salade toegevoegd worden. Met Hazelnoten kunnen ook heerlijk koekjes of taarten gebakken worden.

Hoe kun je vaststellen of hazelnoten niet meer goed zijn?

Hazelnoten BewarenJe kunt het beste vaststellen of Hazelnoten niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Hazelnoten ranzig, taai, bitter of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe lang kun je hazelnoten bewaren?

Hazelnoten kun je vrij lang bewaren. Het hangt er vanaf of de hazelnoten al gepeld zijn of niet.

In principe kan je hazelnoten minstens zes maanden bewaren als ze gepeld zijn. Als de hazelnoten nog in de dop zitten, kan je ze wel twee jaar bewaren.

Hoe lang kun je hazelnoten in dop bewaren?

Hazelnoten in dop kun je wel twee jaar bewaren. Zorg ervoor als je verse hazelnoten wilt bewaren dat je ze eerst goed laat drogen. Dat doe je door ze ruim twee weken in een droog bakje te bewaren. Zorg ervoor dat het bakje niet luchtdicht is! Anders kan het vocht er niet uit.

Hazelnoten bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Hazelnoten (gepeld)6 maanden9 maanden1 jaar