Paprika is een gekweekte vrucht verwant aan de rode peper en tomaat. Paprika is rijk aan vitamine C en in veel kleuren verkrijgbaar, rood, geel, groen en oranje. In de keuken kan het op vele manieren worden toegepast, rauw, in salades, soepen, gepoft en in ovengerechten. De Paprika wordt vaak verkocht in krimpfolie. Let bij aankoop erop dat de Paprika er fris en stevig uitziet en geen rotte plekken heeft. Vaak wordt Paprika ook toegevoegd in groentenvariaties voor de Nasi, Bami en Marcaroni. Deze voorgesneden verpakkingen dienen op de dag van aankoop geconsumeerd te worden. Laat bereide Paprika nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Paprika houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houbaarheid van Paprika? Dat is afhankelijk van d volgende factoren:

Paprika Bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
 Heel exemplaar tot 1 week  Aangesneden exemplaar 1 tot 3 dagen  Geblancheerd tot 1 jaar

Paprika BewarenHoe kun je vaststellen of Paprika niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Paprika niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Paprika rotte plekken heeft, beschadigd, slap, of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Paprika bewaren?

Voorgesneden Paprika dient op de dag van aankoop geconsumeerd te worden.

Paprika kan buiten de koelkast op een droge en koele plaats tot 1 week bewaard worden. Indien verpakt in krimpfolie, deze folie niet verwijderen.

Aangesneden Paprika kan 1 tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden  in een goed afgesloten bakje.

In de diepvries kan Paprika mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.