Gember op siroop of gekonfijt in pot is verkrijgbaar in bolletjes en in kleine stukjes en wordt ook wel bakgember genoemd. Deze Gember wordt gemaakt van de jonge gemberwortels. Deze Gember is erg zoet en stroperig en wordt vooral in Oosterse gerechten gebruikt. Verder wordt het in gebak, taart, fruitsalade gebruikt of over ijs gedaan. Omdat Gember op siroop met mate gebruikt wordt is het belangrijk om te weten hoelang Gember houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Gember? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Gember bewaren

Buiten Koelkast Koelkast
 Ongeopend in pot >1 jaar  Geopend in pot tot 1 maand

Gember BewarenHoe kun je vaststellen of Gember niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Gember niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Gember verkleurd of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Gember bewaren?

Ongeopende Gember in glas  kun je meer dan 1 jaar bewaren mits de deksel van de pot niet bol staat.

Geopende Gember kun je tot 1 maand in de koelkast bewaren. Gebruik telkens een schone lepel om de Gember uit de de pot te halen.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.