Een Courgette behoort tot de familie van de komkommer en wordt als groente gegeten. Een Courgette bevat veel mineralen, mineralen, vezels en weinig calorieën. Er zijn veel bereidingsmogelijkheden met Courgette. Een Courgette is vooral geschikt om te stoven en te stomen. Er kan ook prima soep van worden gemaakt en fijne ovenschotels. Van een Courgette  kunnen heerlijke groentesapjes en smoothies gemaakt worden. Let bij aankoop van een Courgette erop dat de schil egaal van kleur is, geen beschadigingen vertoont en stevig aanvoelt. In de koelkast verliest een Courgette zijn smaak. Laat bereide Courgette nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang een Courgette houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Courgette? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Courgette Bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
 Heel exemplaar tot 6 dagen  Bereid/Aangesneden tot 2 dagen  Geblancheerd tot 3 maanden

Courgette BewarenHoe kun je vaststellen of een Courgette niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of een Courgette niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Courgette slap, rotte plekken vertoont of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je een Courgette bewaren?

Een hele Courgette kan buiten de koelkast op een droge en koele plaats tot 6 dagen bewaard worden.

In de koelkast kan een aangesneden Courgette tot 2 dagen bewaard worden, mits afgedekt met huishoudfolie. De Courgette verliest in de koelkast smaak.

In de koelkast kan een bereide en snel afgekoelde Courgette, tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje bewaard worden.

Bereide Courgette kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.