Verse Pasta is gemaakt van harde tarwe. Verse Pasta is ook te verkrijgen in gedroogde vorm. Verse Pasta valt onder de deegwaren waartoe o.a. ook Lasagne en Spaghetti behoren. Er zijn ook nog meergranen en glutenvrije Verse Pasta’s verkrijgbaar. Verse Pasta bevat o.a. eiwitten, vitamines, mineralen en koolhydraten. In de keuken kan er met de diverse Verse Pastasoorten naar hartelust gekookt en gevarieerd worden. Genoeg mogelijkheden. Met zoveel toepassingen en mogelijkheden is het daarom belangrijk om te weten hoelang Verse Pasta houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Verse Pasta? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Verse Pasta Bewaren

Koelkast Diepvries
 Tot 2 dagen  Op -18 graden, 1 maand

Verse pasta bewarenHoe kun je vaststellen of Verse Pasta niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Verse Pasta niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Verse Pasta er niet meer goed uitziet, beschimmeld of uitgedroogd is, dient het weggegooid te worden.

Hoe moet je Verse Pasta bewaren?

Verse Pasta kan tot 2 dagen in de koelkast, in de originele verpakking, bewaard worden.

In de vriezer kan de Verse Pasta, direct na aankoop, in de originele verpakking, 1 maand bewaard worden.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.