De zaden van de Quinoa lijken op graan en kunnen dan ook als zodanig in de keuken gebruikt worden zoals rijst, pasta of couscous. Quinoa wordt wel een superfood genoemd en is rijk aan eiwitten, vezels, vitamine B en glutenvrij. Je kunt het in de yoghurt of een smoothie gebruiken of over een salade strooien. Ook kan er brood van gemaakt worden. Met zoveel toepassingsmogelijkheden is het daarom belangrijk om te weten hoelang Quinoa houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Quinoa? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Quinoa Bewaren

Buiten Koelkast
 9 maanden

Quinoa BewarenHoe kun je vaststellen of Quinoa niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Quinoa niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Quinoa muf ruikt, ranzig is en je er insecten in aantreft, dient de Quinoa weggegooid te worden.

Hoe moet je Quinoa bewaren?

Quinoa kan, na aankoop, 9 maanden bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte en in een goed afgesloten blik of bus. Door vocht en warmte tref je eerder insecten aan in Quinoa.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.