Rijst behoort zoals alle graansoorten tot de grassenfamilie. Je hebt verschillende soorten Rijst. Zilvervliesrijst is een volkorenproduct en bevat gezonde voedingsstoffen, vezels en koolhydraten en daarom wordt geadviseerd witte Rijst door Zilvervliesrijst te vervangen. Rijst kan in ontzettend veel gerechten toegepast en gebruikt worden. Er zijn zeer veel verschillende rijstsoorten zoals Arborio, Witte, Wilde, Basmati en Zilvervliesrijst. Het is daarom belangrijk om te weten hoelang Rijst houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Rijst? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Rijst

Buiten Koelkast
 > 1 jaar

Houdbaarheid RijstHoe kun je vaststellen of Rijst niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Rijst niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Rijst muf ruikt, ranzig is en je er insecten in aantreft, dient de Rijst weggegooid te worden.

Hoe moet je Rijst bewaren?

Rijst kan langer dan 1 jaar tot onbeperkt bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte in een goed afgesloten blik of bus. Door vocht en warmte tref je eerder insecten aan in Rijst.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.