Bloem is het fijngemalen meel van diverse granen. Er bestaan vele soorten Bloem, zoals tarwebloem, patentbloem en maisbloem. Als je van bakken en koken houdt en graag mooie gerechten maakt kun je de Bloem ook bij de molenaar kopen. Die is op dit gebied deskundig en kan goede adviezen geven. Het is belangrijk om te weten hoelang Bloem bewaard kan worden en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Bloem? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Bloem

Buiten Koelkast
 > 1 jaar

Houdbaarheid BloemHoe kun je vaststellen of Bloem niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Bloem niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Bloem muf ruikt, ranzig is en je er insecten in aantreft, dient de Bloem weggegooid te worden.

Hoe moet je Bloem bewaren?

Bloem kan langer dan 1 jaar bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte en in een goed afgesloten blik of bus. Door vocht en warmte tref je eerder insecten aan in Bloem.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.