Rijst behoort zoals alle graansoorten tot de grassenfamilie. Je hebt verschillende soorten Rijst. Zilvervliesrijst is een volkorenproduct en  bevat gezonde voedingsstoffen, vezels en koolhydraten en daarom wordt geadviseerd witte Rijst door Zilvervliesrijst te vervangen. Rijst kan voor ontzettend veel gerechten toegepast en gebruikt worden. Voor gekookte Rijst gelden andere bewaaradviezen dan van Rijst in verpakking. Het is daarom belangrijk om te weten hoelang gekookte Rijst houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van gekookte Rijst? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

 

Gekookte Rijst bewaren

Koelkast Diepvries
 1 tot 2 dagen  Tot 3 maanden op -18 graden

Gekookte rijst bewarenHoe kun je vaststellen of Gekookte Rijst niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of gekookte Rijst niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de gekookte Rijst muf ruikt, hard, verkleurd of beschimmeld is, dient de gekookte Rijst weggegooid te worden.

Hoe moet je Gekookte Rijst bewaren?

In de koelkast is gekookte Rijst 1 tot 2 dagen houdbaar, mits snel afgekoeld en verpakt in een, goed, afgesloten doos of verpakt in huishoudfolie. Laat de gekookte Rijst ook niet langer dan 2 uur in de keuken staan.

In de vriezer is gekookte Rijst tot 3 maanden houdbaar, mits snel afgekoeld en verpakt in een, goed, afgesloten diepvriesdoos of diepvrieszak.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.