Gnocchi bewaren

Gnocchi is een heerlijk pastagerecht. Meestal wordt gnocchi gemaakt van aardappels met wat tarwemeel. Maar je hebt ook gnocchi van pure tarwe, deze kom je alleen minder vaak tegen. Hoe lang kan je gnocchi bewaren? Is er een verschil tussen verse gnocchi bewaren of gekookte gnocchi bewaren? Dat en meer lees je hieronder.

Verse gnocchi kan je 3 dagen in de koelkast bewaren en 3 maanden in de vriezer. Als je de gnocchi gekookt hebt, kan je deze 2 dagen in de koelkast bewaren en 3 maanden in vriezer. Voor zelfgemaakte gnocchi bewaren geldt dezelfde bewaartermijn: dus 3 dagen in de koelkast en 3 maanden in de vriezer.

Gnocchi bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Gnocchi, ongekookt 2 uur 3 dagen 3 maanden
Gnocchideeg / beslag 2 uur 3 dagen 3 maanden
Gnocchi, gekookt 2 uur 2 dagen 3 maanden
Zelfgemaakte (verse) gnocchi 2 uur 3 dagen 3 maanden

Hoe weet je of gnocchi niet meer goed is?

Gnocchi bewarenAls de gnocchi er niet meer goed uitziet of beschimmeld is, is deze niet meer goed. De gnocchi kan ook heel erg uitdrogen. In dat geval is deze ook niet meer houdbaar. Je kunt altijd vaststellen of de gnocchi nog goed is door te kijken, ruiken en als laatste te proeven.

Hoe lang kan je gnocchi in de koelkast bewaren?

Als je de gnocchi nog niet gekookt hebt, kan je deze 3 dagen in de koelkast bewaren. Dat geldt dus ook voor gnocchi deeg bewaren in de koelkast, want dat is de ongekookte gnocchi. Ook voor verse en zelfgemaakte gnocchi geldt dit.

Als je gnocchi in de winkel koopt is deze meestal in plastic verpakt. Voor de ongeopende verpakking kan je het beste de THT datum volgen. Gnocchi bewaren na openen van de verpakking kan ongeveer 2 dagen. Hou dan wel de datum in de gaten, want als die al verlopen is, geldt het natuurlijk niet meer.

Hoe moet je gnocchi bewaren in de koelkast?

Als je de gnocchi koopt in de winkel bewaar je deze het beste in de oorspronkelijke verpakking. Zorg er wel voor dat de verpakking luchtdicht blijft. Je kan er eventueel nog een vershoudzakje omheen doen. Anders droogt de gnocchi uit en blijft deze minder lang goed.

Als je verse gnocchi hebt gemaakt of gekocht, bewaar deze los van elkaar op een bordje dat je met bloem hebt bestrooid. Doe er daarna vershoudfolie overheen. Als je de gnocchi tegen elkaar aanlegt, zullen ze waarschijnlijk flink aan elkaar plakken. Nadat je de gnocchi gemaakt hebt, is het sowieso goed om er altijd wat bloem overheen te strooien. Daardoor plakken ze een stuk minder.

Gnocchi deeg bewaren

Hoe lang kan je gnocchi bewaren in de vriezer?

Alle soorten gnocchi blijven 3 maanden houdbaar in de vriezer. Dat geldt voor alle soorten gnocchi. Je kunt dus ook ongekookte gnocchi invriezen. Die blijft ook 3 maanden goed. Let er dan wel op hoe je het invriest, lees hieronder onze tips.

Ook een gnocchi gerecht kan je invriezen. Het ligt er dan wel aan wat er nog meer in zit. Maar je kunt als regel aanhouden dat het dan 1 à 2 maanden goed blijft. Schrijf op de verpakking duidelijk op welke datum je het hebt ingevroren. Het kan ook handig zijn om meteen de uiterste datum over 2 maanden erbij te zetten.

Als je de gnocchi wilt ontdooien, kan je deze het beste per portie uit de vriezer halen. Leg de gnocci op een bord op het aanrecht. Dan ontdooit deze rustig en blijft het goed. Omdat het zulke kleine stukjes zijn, zou de gnocchi in ongeveer een half uur tot een uur ontdooien.

Je hoeft de gnocchi natuurlijk niet te ontdooien. Ook bevroren gnocchi koken, gaat prima. Zorg dan dat je de gnocchi zo’n 2 minuten langer kookt dan normaal.

Hoe moet je gnocchi invriezen?

Als je gnocchi wilt invriezen, kan je het beste eerst alle gnocchi los op een bord of plaat leggen. Strooi van tevoren wel bloem over het bord heen en ook over de gnocchi als ze erop liggen. Daardoor plakken ze namelijk een stuk minder vast aan het bord en elkaar.

Je kan het bord nu in de vriezer plaatsen en dan de gnocchi in een uurtje laten bevriezen. Daarna kan je ze in porties verdelen en in zakjes invriezen. Op deze manier zorg je ervoor dat je uiteindelijk ook echt losse gnocchi krijgt en niet één grote klont.

Ja, alle soorten gnocchi (gekookt, ongekookt, vers en deeg) kunnen in de vriezer. Gnocchi blijft dan ongeveer 3 maanden goed.

Ja, ook gekookte gnocchi kan je invriezen. Deze kan je dan ongeveer 3 maanden bewaren in de vriezer. 

Gnocchi blijft in de koelkast 2 tot 3 dagen goed. In de vriezer kan je gnocchi 3 maanden bewaren. Dat geldt voor alle soorten gnocchi: verse, zelfgemaakt, ongekookt, gekookt.

Gnocchi is inderdaad een soort pasta. De meeste gnocchi wordt gemaakt van aardappel en tarwemeel. Maar er zijn ook soorten gnocchi die van tarwemeel worden gemaakt.