Gevulde koeken bewaren

Gevulde koeken zijn natuurlijk heerlijk om te eten. Maar wat moet je nou als je een aantal gevulde koeken overhoudt? Kun je gevulde koeken invriezen? Mogen ze in de koelkast? Hieronder lees je hoe lang je gevulde koeken bewaren kunt.

Een ongeopende verpakking gevulde koeken kan je 2 maanden na de THT bewaren. Geopende gevulde koeken blijven ruim 2 maanden in een koektrommel goed. In de vriezer kan je gevulde koeken 3 maanden bewaren.

Hoe weet je of gevulde koeken niet meer goed zijn?

Gevulde koeken bewarenAls de koek uitgedroogd of beschimmeld is, is hij niet meer goed. Dan moet je deze weggooien. Bederf herken je dus goed door te kijken naar de koeken. Als je een gesloten verpakking hebt met gevulde koeken kan je die nog na de THT datum eten. Een maand of 2 erna kan nog prima. Gooi ze dus niet zomaar weg. Maar kijk hoe ze eruit zien. Als ze niet uitgedroogd zijn en nog goed ruiken, kan je ze prima eten.

Hoe lang kan je gevulde koeken buiten de koelkast bewaren?

Buiten de koelkast blijven gevulde koeken 2 maanden goed. Zorg wel dat je ze dan goed verpakt. Bijvoorbeeld in een koektrommel. Of een andere afsluitbare verpakking. Let er ook op dat je gevulde koeken niet mengt met andere koeken! Ze kunnen dan uitdrogen of de smaak overnemen.

Een gesloten verpakking gevulde koeken kan je tot 2 maanden na de THT datum bewaren. Zorg ervoor dat de verpakking heel blijft. Bewaar de koeken koel en droog. Dus leg ze niet in de zon of waar ze warm kunnen worden.

Hoe lang kan je gevulde koeken in de vriezer bewaren?

Niet iedereen weet dit, maar gevulde koeken kan je prima invriezen. Dan blijven ze 3 maanden goed. Dat is maar een maand langer dan in het keukenkastje maar toch. Zorg dat je ze los van elkaar invriest. Bijvoorbeeld door ze op een bordje in te vriezen. Daarna moet je ze luchtdicht verpakken zodat ze niet uitdrogen.

Gevulde koeken bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Gevulde koeken – open verpakking 2 maanden n.v.t. 3 maanden
Gevulde koeken – gesloten verpakking 2 maanden na THT n.v.t. 3 maanden