Gemarineerde kip bewaren

Gemarineerde kip is natuurlijk erg lekker, maar wat als je wat overhoudt na een uitgebreide maaltijd? Het is zonde om de kip weg te gooien en juist iets dat je wilt voorkomen. Wees niet gevreesd, want kip is prima een tijd te bewaren ongeacht of het gekruid is of niet.

Gemarineerde kip bewaren

Gemarineerde kip bewarenAls de kip al bereid is, is het mogelijk deze nog twee dagen te bewaren mits deze goed doorbakken is. Zorg er altijd voor dat de kip goed gaar is om een voedselinfectie te voorkomen. Laat de kip afkoelen voordat je deze in de koelkast plaatst, maar laat de kip niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Koel de kip dus snel af! Als je niet zeker weet of je de kip binnen twee dagen op gaat eten, kan je het ook invriezen.

Gemarineerde kip invriezen

Bij invriezen is de kip veel langer houdbaar, namelijk tot wel drie maanden! Bij beide opties is het belangrijk dat de kip goed afgesloten is voordat je het in de koelkast of vriezer plaatst.

Als je de kip wilt opeten, maar twijfelt of deze nog goed is, zijn er drie manieren waarop je erachter kan komen of de kip nog goed is. In het kort: let op de geur, kleur en textuur.

Geur

Ruiken aan je eten is vaak een goede manier om te achterhalen of het nog goed is. Ruikt je gemarineerde kip normaal? Dan is het waarschijnlijk nog eetbaar. Ruik je een aparte en ongewone geur? Dan is het beter om de kip niet op te eten.

Kleur

Heeft de kip een normale kleur? Dan is het waarschijnlijk nog goed. Let goed op of er ongewone kleuren zichtbaar zijn.

Textuur

Door te voelen aan de kip kan je ook zien of deze nog goed is. Als de kip glibberig of slijmerig aanvoelt, kan je het beter weggooien. Als de kip dat niet doet, kan je het waarschijnlijk opeten.
Gemarineerde kip is dus prima om een tijd in de koelkast of vriezer te bewaren. Let goed op bovengenoemde tips en geniet later van je kiprestjes.