Olijven bevatten veel mineralen en vitaminen, A en E en zijn in het algemeen gezond. Ze kunnen als snack gegeten worden en zijn heerlijk bij een borrel. Verder kun je ze door een salade mengen en in lamsstoofgerechten gebruiken. Met Olijven kunnen ook heerlijke tapenades gemaakt worden. Om zolang mogelijk te kunnen blijven genieten van Olijven is het belangrijk om te weten hoelang Olijven houdbaar zijn en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Olijven? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Olijven bewaren

Buiten Koelkast Koelkast
Ongeopend blik of pot tot 3 jaar  Geopend blik of pot > 1 maand

Vers tot 10 dagen

 

Olijven BewarenHoe kun je vaststellen of Olijven niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Olijven niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Olijven troebel, verkleurd of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe moet je Olijven bewaren?

Ongeopende Olijven in blik of glazen pot kunnen 3 jaar op een droge en koele plaats bewaard worden. Indien de deksel van de pot of het blik bol staat dienen de Olijven weggegooid te worden.

Geopende Olijven uit blik of glazen pot kunnen in de koelkast 1 maand bewaard worden. Gebruik altijd een schone lepel of vork om de olijven uit de pot of blik te halen. Voeg olijfolie toe als de Olijven droog staan.

Verse (Schep) Olijven kunnen tot 10 dagen in de koelkast bewaard worden.

Verse olijftapenade is 1 tot 4 dagen in de koelkast houdbaar.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.