Kersen zijn overheerlijk. Er zijn zowel zure als zoete kersen. Vooral de zoete Kersen zijn een echte lekkernij. Het lekkerst is natuurlijk om de Kersen rechtstreeks uit de boom te plukken en op te eten. Het kopen van Kersen kan het beste gedaan worden op een vertrouwd adres op de markt of je groentenboer. Kersen kunnen ook gebruikt worden om taart bakken of toe te voegen aan een fruitsalade. Om lang te kunnen blijven genieten van Kersen is het belangrijk om te weten hoelang Kersen houdbaar zijn en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Kersen? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Kersen bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
 2 dagen  1 tot 3 dagen 8 tot 12 maanden

Kersen BewarenHoe kun je vaststellen of Kersen niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Kersen niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Kersen verkleurd, slap of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe moet je Kersen bewaren?

Zonder de steeltjes van de Kersen te verwijderen kunnen Kersen op een fruitschaal, bekleed met keukenpapier, 2 dagen bewaard worden.

In de koelkast zijn de Kersen met steeltjes 1 tot 3 dagen houdbaar mits ze niet vochtig zijn.

In de vriezer op – 18 graden zijn de schoongemaakte Kersen 8 tot 12 maanden houdbaar. Lichtgekleurde Kersen kunnen na het ontdooien een bruine kleur krijgen. Het beste kan daarom het invriezen zeer snel op – 30 graden gebeuren door de kersen op keukenpapier in de diepvries in te vriezen en ze daarna in een plastic diepvrieszak te doen.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.