Druiven zijn een populair stuk fruit. Er is wel wat verschil tussen Blauwe en Witte Druiven maar beiden soorten leveren veel voedingsvezels waardoor je na het eten van Druiven snel een verzadigd gevoel hebt. Druiven bevatten wel een hoog suikergehalte en nauwelijks vitamine C. Een goede druif hoort knapperig en zoet te zijn. Ook ideaal om in een fruitsalade te verwerken. Om te kunnen blijven genieten van een heerlijk portie druiven is het belangrijk om te weten hoelang Druiven houdbaar zijn en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Druiven? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Druiven bewaren

Buiten Koelkast Koelkast
 3 tot 4 dagen  1 tot 7 dagen

Druiven BewarenHoe kun je vaststellen of Druiven niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Druiven niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Druiven verkleurd, niet meer knapperig of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe moet je Druiven bewaren?

Druiven kunnen 3 tot 4 dagen op de fruitschaal bewaard worden, mits zij niet vochtig of beschadigd zijn. daarom is het verstandig ze op een ruime schotel bekleed met keukenpapier te leggen. of in een papieren zak te bewaren.

In de koelkast kunnen Druiven 1 tot 7 dagen bewaard worden mits droog en onbeschadigd en verpakt in een papieren zak.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.