Aardbeien Bewaren

In de zomer wordt door veel mensen vers fruit gegeten. Favoriet bij veel mensen zijn heerlijke verse Aardbeien. Om te kunnen blijven genieten van deze heerlijke fruitsoort is het belangrijk te weten hoelang de Aardbeien houdbaar zijn en onder welke condities.

Aardbeien bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
Aardbeien  1 dag  1 tot 3 dagen  -18 graden, 8 tot 12 maanden

Aardbeien BewarenHoe kun je vaststellen of Aardbeien niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Aardbeien niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Aardbeien verkleurd, slap of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Aardbeien bewaren?

Zonder de kroontjes van de Aardbeien te verwijderen kunnen de Aardbeien 1 dag op de fruitschaal bewaard worden, mits zij niet vochtig of beschadigd zijn. Hoe lang kun je aardbeien in de koelkast bewaren? Zonder de kroontjes van de Aardbeien te verwijderen kunnen de Aardbeien 1 tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden, mits zij niet vochtig of beschadigd zijn. Het beste kunnen de Aardbeien op een ruime schaal, bekleed met keukenpapier, gelegd worden. Hoe lang kun je aardbeien in de diepvries bewaren? De schoongemaakte Aardbeien kunnen in een plastic diepvrieszak 8 tot 12 maanden in de diepvries op -18 graden bewaard worden.