In de zomer wordt door veel mensen vers fruit gegeten. Favoriet bij veel mensen zijn heerlijke verse Aardbeien. Om te kunnen blijven genieten van deze heerlijke fruitsoort is het belangrijk te weten hoelang de Aardbeien houdbaar zijn en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Aardbeien? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Aardbeien bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
 1 dag  1 tot 3 dagen  -18 graden, 8 tot 12 maanden

Aardbeien BewarenHoe kun je vaststellen of Aardbeien niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Aardbeien niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Aardbeien verkleurd, slap of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe moet je Aardbeien bewaren?

Zonder de kroontjes van de Aardbeien te verwijderen kunnen de Aardbeien 1 dag op de fruitschaal bewaard worden, mits zij niet vochtig of beschadigd zijn.

Zonder de kroontjes van de Aardbeien te verwijderen kunnen de Aardbeien 1 tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden, mits zij niet vochtig of beschadigd zijn. Het beste kunnen de Aardbeien op een ruime schaal, bekleed met keukenpapier, gelegd worden.

De schoongemaakte Aardbeien kunnen in een plastic diepvrieszak 8 tot 12 maanden in de diepvries op -18 graden bewaard worden.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.