Forel bewaren

Een gebakken of gerookte forel is hartstikke lekker. Deze verse vis kom je dan ook regelmatig tegen op tafel. Omdat vis heel snel bederft, is het belangrijk om te weten hoe lang je forel bewaren kunt. Er is verschil tussen verse, gebakken en gerookte forel bewaren. Hieronder lees je precies hoe lang.

Verse, rauwe forel kan je 1 dag bewaren in de koelkast. Het beste eet je de forel dezelfde dag op en anders de dag erna. In de vriezer kan je verse forel 3 maanden bewaren. Gebakken forel kan je 2 dagen in de koelkast bewaren en 3 maanden in de vriezer. Voor gerookte forel geldt hetzelfde als gebakken forel: 2 dagen in de koelkast en 3 maanden in de vriezer.

Hoe weet je of forel niet meer goed is?

Forel bewarenVerse vis is heel bederfelijk. Daarom moet je altijd goed kijken en ruiken. Als de vis niet goed ruikt: direct weggooien. De geur van bedorven vis is heel herkenbaar en laat weinig aan de twijfel over. Als de kleur van de vis afwijkt, moet je die ook niet meer opeten.

Hoe lang kan je forel buiten de koelkast bewaren?

Verse vis kan maximaal 2 uur buiten de koelkast worden gehouden. Dan is twee uur ook echt het maximum. Je moet ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk van de winkel naar huis gaat en de vis in de koeling legt.

Als het buiten warm is, warmt de vis een stuk sneller op. Dan kan je de vis dus ook niet 2 uur buiten de koeling bewaren. Let daar dus op als je boodschappen doet en verse vis bij je hebt.

Hoe lang kan je forel in de koelkast bewaren

Verse, rauwe forel kan je 1 dag in de koelkast bewaren. Eigenlijk moet je verse vis altijd dezelfde dag opeten. In het uiterste geval kan je het de volgende dag opeten.

Gerookte of gebakken forel blijft twee dagen goed in de koelkast. Als je de forel voorgebakken of gerookt koopt. Hou dan altijd de TGT datum van de verpakking aan. Het is niet zo dat de vis nog 2 dagen ná de houdbaarheidsdatum kan gegeten worden.

Gerookte forel bewaren

Hoe moet je forel in de koelkast bewaren?

De forel moet je op de koudste plek in de koelkast bewaren: onderin dus. Het beste wikkel je verse forel in huishoudfolie. Leg daarna de forel op ijs zodat de temperatuur zo dicht mogelijk bij het vriespunt blijft.

Hoe lang kan je forel in de vriezer bewaren?

Alle soorten forel kan je 3 maanden in de vriezer bewaren: verse, gebakken en gerookte forel.

Zorg dat je de forel zo snel mogelijk invriest als je dat van plan bent. Laat deze dan niet eerst een dag in de koelkast liggen. Het is ook goed om de forel in platte en korte moten in te vriezen. Dan bevriest de vis het snelst en blijft deze ook het langst goed.

Hoe moet je verse forel invriezen?

Als je verse forel wilt invriezen, volg dan de volgende stappen voor het beste resultaat.

  • Spoel de forel goed met water af en dep deze daarna weer droog.
  • Pak de verse forel stevig in met vershoudfolie.
  • Zorg dat je de forel in moten of filets verpakt.
  • Leg de stukken los in de vriezer zodat ze zo snel mogelijk invriezen.

Let er altijd op dat je verse forel gebruikt. Forel die al een dag heeft gelegen, moet je niet meer invriezen..

Forel bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Gebakken forel bewaren 2 uur 2 dagen 3 maanden
Gerookte forel bewaren 2 uur 2 dagen 3 maanden
Verse forel bewaren 2 uur 1 dag 3 maanden