Druiven bewaren

Druiven zijn een populair stuk fruit. Er is wel wat verschil tussen rode en witte druiven maar beiden soorten leveren veel voedingsvezels. Daardoor heb je na het eten van druiven snel een verzadigd gevoel. Druiven bevatten wel een hoog suikergehalte en nauwelijks vitamine C. Een goede druif hoort knapperig en zoet te zijn. Hieronder lees je hoe lang je druiven bewaren kan.

Druiven bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Druiven (wit, blauw etc.) 3 tot 4 dagen 7 dagen 8 tot 10 maanden
Druivensap volg THT 3 tot 7 dagen 3 maanden

Hoe kun je vaststellen of druiven niet meer goed zijn?

Druiven Bewaren
Je kunt het beste vaststellen of Druiven niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Druiven verkleurd, niet meer knapperig of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe lang kun je druiven bewaren?

Druiven kun je op drie manieren bewaren:

  1. Op een fruitschaal.
  2. In de koelkast.
  3. Ingevroren in de diepvries.

Druiven kunnen 3 tot 4 dagen op de fruitschaal bewaard worden, mits zij niet vochtig of beschadigd zijn. Daarom is het verstandig ze op een ruime schotel bekleed met keukenpapier te leggen. Of in een papieren zak te bewaren.

Hoe lang kun je druiven bewaren in de koelkast?

In de koelkast kunnen druiven 1 tot 7 dagen bewaard worden mits droog en onbeschadigd en verpakt in een papieren zak.

Hoe lang kun je druiven bewaren in de diepvries?

In de vriezer blijven druiven 8 tot 12 maanden goed. Je kan de pitjes verwijderen voordat je de druiven invriest, maar je kan ze ook geheel invriezen.

Bevroren druiven kun je leuk gebruiken als ijsklontje in een zomers drankje. Bijvoorbeeld sangria, of gewoon in een glas water.

Hoe lang kun je witte druiven bewaren?

Het maakt voor de houdbaarheid niks uit of druiven wit, rood of blauw zijn. Alle druiven zijn net zolang houdbaar. Het maakt ook niet uit of het pitloze druiven zijn of druiven met pit.

Je kan druiven het beste in een papieren zak in de koelkast bewaren. Dan blijven ze 7 dagen houdbaar. Op een fruitschaal blijven ze 3 tot 4 dagen goed. Ook dan kan je ze het beste in een papieren zak bewaren. Let erop dat je druiven niet naast appels of bananen legt. Want dan bederven ze sneller.

Druiven kan je niet schillen daarom is het goed om ze altijd te wassen. Dan spoel je eventuele pesticiden en vuil eraf. Je krijgt ze waarschijnlijk niet helemaal schoon maar het is beter om ze gewoon even af te spoelen.

Voor geplukte druiven geldt hetzelfde als voor andere druiven. Je kan ze 3 tot 4 dagen op een fruitschaal bewaren. In de koelkast blijven ze 7 dagen houdbaar en in de diepvries zo’n 8 tot 10 maanden.

Druiven kan je hartstikke goed invriezen. Let er alleen op dat je ze in porties invriest. Want eenmaal ingevroren plakken ze aan elkaar. In de diepvries blijven druiven 8 tot 10 maanden goed.

Ja! Druiven blijven 3 tot 4 dagen goed op een fruitschaal. Je kan ze het beste in een papieren zak bewaren. Of in een bakje met wat keukenpapier eromheen. Let er ook op dat je druiven niet naast appels of bananen legt. Want die scheiden ethyleen af waardoor ze sneller bederven.