Druiven bewaren

Druiven zijn een populair stuk fruit. Er is wel wat verschil tussen rode en witte druiven maar beiden soorten leveren veel voedingsvezels. Daardoor heb je na het eten van Druiven snel een verzadigd gevoel. Druiven bevatten wel een hoog suikergehalte en nauwelijks vitamine C. Een goede druif hoort knapperig en zoet te zijn. Ook ideaal om in een fruitsalade te verwerken.

Druiven bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Druiven 3 tot 4 dagen 1 tot 7 dagen 8 tot 12 maanden

Hoe kun je vaststellen of druiven niet meer goed zijn?

Druiven Bewaren
Je kunt het beste vaststellen of Druiven niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Druiven verkleurd, niet meer knapperig of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe lang kun je druiven bewaren?

Druiven kun je op drie manieren bewaren:

  1. Op een fruitschaal.
  2. In de koelkast.
  3. Ingevroren in de diepvries.

Druiven kunnen 3 tot 4 dagen op de fruitschaal bewaard worden, mits zij niet vochtig of beschadigd zijn. Daarom is het verstandig ze op een ruime schotel bekleed met keukenpapier te leggen. Of in een papieren zak te bewaren.

Hoe lang kun je druiven in de koelkast bewaren?

In de koelkast kunnen druiven 1 tot 7 dagen bewaard worden mits droog en onbeschadigd en verpakt in een papieren zak.

Hoe lang kun je druiven in de diepvries bewaren?

In de vriezer blijven druiven 8 tot 12 maanden goed. Je kan de pitjes verwijderen voordat je de druiven invriest, maar je kan ze ook geheel invriezen. 

Bevroren druiven kun je leuk gebruiken als ijsklontje in een zomers drankje. Bijvoorbeeld sangria, of gewoon in een glas water.

Hoe lang kun je witte druiven bewaren?

Het maakt voor de houdbaarheid niks uit of druiven wit, rood of blauw zijn. Alle druiven zijn net zolang houdbaar. Het maakt ook niet uit of het pitloze druiven zijn of druiven met pit.