Frisdranken worden veel gedronken en daarom in grote verpakkingen verkocht. De houdbaarheid van frisdranken, zoals Cola of 7-Up, zijn over het algemeen hetzelfde. Daarom vind je hier advies per merk en voor frisdranken in het algemeen. Ook tussen de verschillende verpakkingen (fles, blik) is geen verschil.

Dus wat is de houdbaarheid van frisdrank? Dat hangt af van de volgende factoren:

Houdbaarheid Frisdrank

 Ongeopend (na THT) Buiten Koelkast Koelkast
 Frisdrank (algemeen)  6 – 9 maanden  6 – 9 maanden
 Coca Cola  6 – 9 maanden  6 – 9 maanden
 Pepsi Cola  6 – 9 maanden  6 – 9 maanden
 7-Up  6 – 9 maanden  6 – 9 maanden
 Geopend Buiten Koelkast Koelkast
 Frisdrank (algemeen)  1 dag  3 dagen
 Coca Cola  1 dag  3 dagen
 Pepsi Cola  1 dag  3 dagen
 7-Up  1 dag  3 dagen

Houdbaarheid FrisdrankHoe kun je vaststellen of frisdrank niet meer goed is?

De beste manier om vast te stellen of frisdrank niet meer goed is, is door te zien, ruiken en proeven. Als de kleur van frisdrank niet meer hetzelfde is als een nieuw product is het niet meer houdbaar. Als de prik (bubbels) weg zijn is de frisdrank waarschijnlijk niet meer houdbaar.

Hoe moet je frisdrank bewaren?

Frisdrank dient koel en droog bewaard te worden. Daarnaast dient de frisdrank niet blootgesteld te worden aan zonlicht, een donkere plek is dus het beste. Geopende blikjes frisdrank kunnen het beste overgeschonken worden in een afsluitbare container en in de koelkast bewaard te worden.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.