Confituur, Jam, Gelei en Marmelade is een heerlijk broodbeleg en kan ook worden gebruikt om taarten op te maken, over ijs worden gedaan of door yoghurt of vla worden geroerd. Confituur wordt gemaakt van hele vruchten en bevat de meeste vruchten. Jam wordt gemaakt van klein gesneden of gepureerde vruchten en bevat minder vruchten dan Confituur. Gelei wordt gemaakt van het sap van de vruchten. Na het koken van de vruchten wordt het sap gezeefd. De Gelei ziet er dan ook mooi helder uit.
Confituur bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Vriezer | |
---|---|---|---|
Confituur | Ongeopend > 2 jaar Zelfgemaakt Ongeopend 6 tot 12 maanden | Geopend tot 1 jaar Zelfgemaakt Geopend tot 3 maanden | 3 maanden |
Hoe kun je vaststellen of Confituur niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Confituur niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de smaak is teruggelopen en de Confituur beschimmeld is dient zij weggegooid te worden. Dit geldt ook voor de Jam, Gelei en Marmelade en zelfgemaakte Jam.
Hoe lang kun je confituur bewaren?
- Ongeopende Confituur kan op een droge, koele plaats langer dan 2 jaar bewaard worden, mits de deksel van de pot niet bol staat.
- Geopende Confituur kan in de koelkast tot 1 jaar bewaard worden.