Bonbons Bewaren

Bonbons een lekkernij gemaakt van chocolade, te koop in melk, puur en wit en voor veel mensen onweerstaanbaar lekker. Er zijn ook gevulde Bonbons te koop die ook wel pralines worden genoemd. Bonbons en Gevulde Bonbons bevatten veel verzadigd vet en calorieën en het is daarom aan te raden er verstandig mee om te gaan en slechts met mate te eten. Het is heerlijk om jezelf er af en toe mee te verwennen want er worden ook veel goede eigenschappen toegeschreven aan het eten van chocolade en Bonbons. Bewaar de Bonbons liever niet in de koelkast omdat door de vochtigheid in de koelkast er witte uitslag kan ontstaan op de Bonbons. De Bonbons kunnen dan nog gerust worden gegeten maar het ziet er niet meer echt mooi uit. Het is belangrijk om  te weten hoelang Bonbons houdbaar zijn en onder welke condities.

Bonbons bewaren

Buiten Koelkast (ongeopend) Buiten koelkast (geopend) Vriezer
Bonbons  > 2 maanden na THT 2 maanden 3 maanden
Leonidas bonbons  1 maand 1 maand 3 maanden
Pralines  > 2 maanden na THT 2 maanden 3 maanden
Bonbons / pralies met verse room  < 2 weken < 2 weken 3 maanden

Bonbons bewarenHoe kun je vaststellen of Bonbons niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Bonbons niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Bonbons muf of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe kun je Bonbons bewaren?

Bonbons kunnen langer dan 2 maanden bewaard worden op een niet vochtige, donkere plaats met een temperatuur tot de 20 graden. Het beste is om de bonbons in een metalen blik te bewaren. Of natuurlijk in de verpakking waarin deze geleverd zijn.

Kun je bonbons in de koelkast bewaren?

Beter bewaar je bonbons niet in de koelkast. Daardoor ontstaat kristalvorming in de chocolade en krijg je witte stipjes. Dit komt de bonbons niet ten goede. Dus gewoon lekker buiten de koelkast bewaren.