Bapao bewaren

Een broodje bapao is een heerlijke snack die je tussendoor kunt eten. Maar bapao wordt ook vaak als bijgerecht bij een rijsttafel geserveerd. Hoe dan ook, is dit populaire broodje hartstikke lekker. Je kunt drie soorten bapao’s tegenkomen: ingevroren, verse en zelfgemaakte. Hieronder lees je hoe lang je bapao bewaren kan.

Als je bevroren bapao koopt in de winkel zijn ze 3 maanden houdbaar in de diepvries. Een verse bapao uit de winkel blijft 2 dagen goed in de koelkast en 3 weken in de diepvries. Zelfgemaakte bapao 1 à 2 dagen goed in de koelkast en 4 weken in de diepvries.

Hoe weet je of een broodje bapao niet meer goed is?

Bapao bewarenAls het broodje heel erg uitgedroogd is, is het niet meer houdbaar. Het is ook verstandig om bij twijfel het broodje door te snijden. Dan kan je met ruiken en zien vaststellen of de vulling (van kip of rund) nog goed is. Omdat het vleeswaren zijn, moet je altijd voorzichtig zijn. Bij twijfel dus altijd weggooien en niet proeven.

Het is ook belangrijk dat je erop let dat je de bapao niet te lang buiten de koeling bewaart. Je kan het broodje maximaal 2 uur buiten de koelkast of diepvries bewaren. Daarna beginnen ziekmakende bacteriën flink te groeien.

Broodje bapao in de koelkast bewaren

Voor alle soorten bapao geldt dat ze zo’n 2 dagen in de koelkast goed blijven. Dat geldt voor de verse en zelfgemaakte broodjes bapao. Of de vulling van kip of rund is, maakt dan niet uit.

De ingevroren bapao’s moet je pas uit de diepvries halen als je ze gaat gebruiken. Bewaar deze niet in de koelkast.

Broodjes bapao in de vriezer bewaren

De ingevroren broodjes bapao blijven 3 maanden houdbaar in de diepvries. Als je zelf broodjes bapao maakt of een verse koopt, neemt de houdbaarheid flink af. De zelfgemaakte bapao’s blijven zo’n 4 weken goed in de vriezer. De verse bapao’s blijven 3 weken goed in de vriezer.

Hoe moet je bapao bewaren?

De beste manier om een broodje bapao te bewaren is in de oorspronkelijke verpakking. Als het broodje al is uitgepakt, kies dan voor een boterhamzakje. Doe het broodje daarin en sluit het goed af. Dan blijven ze het langst goed en drogen ze ook minder snel uit.

Bapao bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Ingevroren bapao bewaren 2 uur n.v.t. 3 maanden
Verse bapao bewaren 2 uur 2 dagen 3 weken
Zelfgemaakte bapao bewaren 2 uur 1 – 2 dagen 4 weken

Het ligt eraan wat voor bapao het is. Een bevroren bapao kan je 3 maanden in de vriezer bewaren. Verse bapao kan je 2 dagen in de koelkast en 3 weken in de vriezer bewaren. Zelfgemaakte bapao kan 1 tot 2 dagen in de koelkast en 4 weken in de vriezer.

Als je een stoommandje hebt, kan je die gebruiken om de bapao op te warmen. Dit geeft ook het beste resultaat. Als je geen stoommandje hebt, zet dan een hittebestendig vergiet of zeefje op een pannetje met kokend water. Leg de bapao in het vergiet en laat het zo warm stomen.

Verse bapao kan ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Zelfgemaakte bapao kan je 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren.

Voor een broodje bapao geldt dat je die maar 2 uur buiten de koelkast kunt bewaren. Na 2 uur beginnen bacteriën namelijk flink te groeien en neemt de kans op ziekmakers toe.