Appeltaart bewaren

Appeltaart een heerlijke traktatie. Appeltaart wordt gemaakt van eenvoudig deeg en appels. Er kan gevarieerd worden door andere appelsoorten te gebruiken of krenten en rozijnen toe te voegen. Ook in diverse winkels is er keuze genoeg en is er voor iedereen wel een appeltaart naar eigen smaak te vinden. Maar hoe lang kun je appeltaart bewaren?

Hoe lang kun je appeltaart bewaren

Het ligt eraan hoe je die wilt bewaren en hoe snel je die wilt opeten.

  • Appeltaart bewaren buiten de koelkast kan maximaal een dag. Daarna wordt de kwaliteit snel minder.
  • In de koelkast kan je die makkelijk drie dagen bewaren.
  • Hoe lang kun je appeltaart bewaren in de vriezer? Zo’n drie maanden Zorg dat je deze goed verpakt.
 Buiten de koelkastKoelkastDiepvries
Verse appeltaartMaximaal 1 dag Tot 3 dagen Tot 3 maanden
Koopmans appeltaartMaximaal 1 dag Tot 3 dagen Tot 3 maanden
Hema appeltaartMaximaal 1 dag Tot 3 dagen Tot 3 maanden
Appeltaart deegMaximaal 1 dag Tot 3 dagen Tot 3 maanden

Appeltaart bewarenMoet je appeltaart bewaren in of buiten de koelkast?

Als je een taart in de winkel koopt die gekoeld is, moet je die thuis ook gekoeld bewaren. Je kan in principe de taart een dagje buiten de koeling bewaren maar dan moet de taart wel opgegeten worden.

Hoe moet je appeltaart bewaren na het bakken?

Laat de taart allereerst afkoelen. Als de taart is afgekoeld, kan je deze gewoon in de koelkast bewaren of in de vriezer. Zorg er in beide gevallen voor dat je de taart goed afgesloten verpakt.

Verse appeltaart bewaren

Verse of zelfgemaakte appeltaart, blijft drie dagen in de koelkast houdbaar.

Speciaal: hoe lang kun je Hema appeltaart bewaren?

De Hema appeltaart is een favoriet van veel mensen. Ook hiervoor geldt, gewoon drie dagen in de koelkast of drie maanden in de vriezer bewaren. Als je de taart wilt invriezen, verwijder dan eventueel de verpakking en zorg dat deze mooi luchtdicht verpakt wordt.

Speciaal: hoe lang kun je Koopmans appeltaart bewaren?

Als je thuis een appeltaart bakt, zal die vaak uit een pakje van Koopmans komen. Deze zelfgebakken appeltaart bewaar je ook 3 dagen in de koelkast en drie dagen in de diepvries.

Appeltaart deeg bewaren

Het is natuurlijk fijn als je op elk moment een appeltaart kunt bakken. Daarom kan je ook het taart deeg bewaren in de koelkast of in de vriezer. Als je het deeg gekneed hebt, verpak je het in plasticfolie. Zorg dat het goed stevig verpakt is en er geen water of lucht bij kan.

Deeg blijft drie dagen goed in de koeling en drie maanden goed in de vriezer. Door het deeg af te koelen wordt het ook makkelijker om te gebruiken. De boter stolt namelijk en daardoor kan je het beter uitrollen met een deegroller.

Ja, maar je kunt appeltaart maar kort buiten de koelkast bewaren. In principe moet de appeltaart als hij afgekoeld is de koelkast in. Maar als je wilt, kan je appeltaart ongeveer een dag buiten de koeling bewaren.

Vers gebakken appeltaart moet je eerst laten afkoelen. Als de taart eenmaal is afgekoeld, moet je de taart in de koelkast zetten. Je kan de taart in een taartdoos doen of eventueel in een andere container.

Nee, je kunt eenmaal ontdooide appeltaart niet nog een keer invriezen. Als je eten een tweede keer invriest, wordt de kans op bacteriën en andere ziekmakers een stuk groter.

Het liefste zet je geen warme taart in de koelkast. Wat er namelijk gebeurt, is dat de temperatuur in de koelkast iets stijgt. Daardoor kunnen producten in de koelkast bederven. Daarom moet je dus altijd taarten (en andere producten) eerst laten afkoelen.