ALGEMEEN: Vlees en Vleeswaren maken een belangrijk deel van onze maaltijden uit. Er is Rood Vlees, spiervlees van varkens, runderen en wild. Wit Vlees, spiervlees van gevogelte, pluimvee (kippen enz.) en wildgevogelte (eenden, fazanten enz.). Orgaanvlees, nieren, lever, zwezerik van zowel dieren als gevogelte. Vleeswaren vallen onder Bewerkt Vlees. Leg na aankoop van Vlees en/of Vleeswaren de producten direct in de koelkast. Verpakt Vlees en/of Vleeswaren niet consumeren na de TGT/THT-datum. Onbewerkt Vlees en/of Vleeswaren kunnen direct na aankoop, tot 9 maanden, ingevroren worden in de vriezer met een temperatuur van -18 graden. Bewerkte Vleeswaren kunnen tot  3 maanden in de vriezer bewaard worden. Laat het ingevroren Vlees, afgedekt met een bord, onderin de koelkast ontdooien. Bereid Vlees kan tot 3 maanden bewaard worden in de vriezer. Laat bereide gerechten met Vlees nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.

Biefstuk is een heerlijk, mals stukje vlees van rund of kalf. Er zijn erg veel tips te vinden hoe je het beste een biefstuk kunt bakken. Om lang van Biefstuk te kunnen genieten is het belangrijk om te weten hoelang Biefstuk houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Biefstuk? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Biefstuk bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
 Biefstuk (rauw)  2 dagen  9 maanden
 Biefstuk (bereid)  2 dagen  3 maanden

Hoe kun je vaststellen of biefstuk niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of de Biefstuk niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Biefstuk grauw, plakkerig, zuur of vreemd ruikt dient zij weggegooid te worden.

 

Hoe moet je biefstuk bewaren?

Onbereide en bereide Biefstuk kan in een afgesloten bewaardoos tot 2 dagen onderin je koelkast, met een temperatuur van 4 graden, bewaard worden.

Onbereide Biefstuk kan tot 9 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden. Ontdooi het product, afgedekt met een schotel, onderin de koelkast.

Bereide Biefstuk kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden. Ontdooi het product, afgedekt met een schotel, onderin de koelkast.

Biefstuk in gesloten verpakking niet meer consumeren na TGT/THT-datum.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.

Keyword

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries

Hoe kun je vaststellen of X niet meer goed is?

 

Hoe moet je X bewaren?

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.