Bonbons Bewaren

Bonbons zijn een lekkernij gemaakt van chocolade, te koop in melk, puur en wit en voor veel mensen onweerstaanbaar lekker. Er zijn ook gevulde bonbons te koop die ook wel pralines worden genoemd. Bewaar de bonbons liever niet in de koelkast omdat door de vochtigheid in de koelkast er witte uitslag kan ontstaan op de Bonbons. De bonbons kunnen dan nog gerust worden gegeten maar het ziet er niet meer echt mooi uit. Hieronder lees je hoe lang je bonbons bewaren kan.

Bonbons bewaren

 Buiten Koelkast (ongeopend)Buiten koelkast (geopend)Vriezer
Bonbons > 2 maanden na THT2 maanden3 maanden
Leonidas bonbons 1 maand1 maand3 maanden
Pralines > 2 maanden na THT2 maanden3 maanden
Bonbons / pralies met verse room < 2 weken< 2 weken3 maanden

Bonbons bewarenHoe kun je vaststellen of bonbons niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of bonbons niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de bonbons muf of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe lang kun je bonbons bewaren?

Bonbons kunnen langer dan 2 maanden bewaard worden op een niet vochtige, donkere plaats met een temperatuur tot de 20 graden. Het beste is om de bonbons in een metalen blik te bewaren. Of natuurlijk in de verpakking waarin deze geleverd zijn.

Hoe lang kun je Leonidas bonbons bewaren?

De Leonidas bonbons (of pralines) moet je bij een temperatuur tussen de 15 en 18 graden bewaren. Stop de bonbons in een luchtdichte doos, koekblik of andere container en zet ze op een koele en donkere plek. Bijvoorbeeld in de kelder, bijkeuken of een keukenkastje. In dat geval blijven ze ruim een maand goed. Maar de smaak holt wel achteruit na een paar weken.

Hoe kan je het beste bonbons bewaren bij warm weer?

Met warm weer wordt het lastig om de bonbons goed te bewaren. Het beste is om ze dus op een koele plek in je huis te bewaren in een afgesloten container. Als je dat nou niet hebt, kan je ook voor een koeltas kiezen. Daarin blijven de pralines als het goed is wat kouder.

In het ergste geval kan je ervoor kiezen om de bonbons in de koelkast te zetten. Maar denk eraan dat je dan die (lelijke) witte waas krijgt over de bonbons.

Hoe lang kun je zelfgemaakte bonbons bewaren?

Voor zelfgemaakte bonbons geldt eigenlijk hetzelfde als voor normale bonbons. Ze blijven wel 2 maanden goed buiten de koelkast. Maar als er verse room in zit, hebben we het over maximaal twee weken.

Kun je bonbons in de koelkast bewaren?

Beter bewaar je bonbons niet in de koelkast. Daardoor ontstaat kristalvorming in de chocolade en krijg je witte stipjes. Dit komt de bonbons niet ten goede. Dus gewoon lekker buiten de koelkast bewaren.

Op zich kan je bonbons in de koelkast bewaren. Maar dan gebeuren er een paar dingen: de smaak gaat flink achteruit en je krijgt een witte waas op de bonbons die er niet fris uitziet. Daarom is het het beste om bonbons buiten de koelkast te bewaren.

Met warm weer wordt het lastig om de bonbons goed te bewaren. Het beste is om ze dus op een koele plek in je huis te bewaren in een afgesloten container. Als je dat nou niet hebt, kan je ook voor een koeltas kiezen. Daarin blijven de pralines als het goed is wat kouder.

In het ergste geval kan je ervoor kiezen om de bonbons in de koelkast te zetten. Maar denk eraan dat je dan die (lelijke) witte waas krijgt over de bonbons.

Dat ligt echt volledig aan de vulling. Maar de bonbons blijven net zolang goed als de vulling goed blijft. Als er bijvoorbeeld banketbakkersroom in zit, blijven ze 3 tot 5 dagen goed (in de koeling). Pralines (zonder bederfelijke vulling) blijven meestal zo’n 2 maanden goed.

Bonbons kan je het beste in een luchtdichte verpakking bewaren. Bijvoorbeeld het doosje waar ze in gekocht zijn of een koekblik. Daarnaast moet je de bonbons op een koele, droge en donkere plek bewaren. Als je echt de details in wilt gaan, zorg je ervoor dat de temperatuur tussen de 15 en 18 graden is.

Bonbons kunnen langer dan 2 maanden bewaard worden op een niet vochtige, donkere plaats met een temperatuur tot de 20 graden. Het beste is om de bonbons in een metalen blik te bewaren. Of natuurlijk in de verpakking waarin deze geleverd zijn.

Bonbons met slagroom blijven minder dan 2 weken goed.

Bonbons kunnen in principe in de vriezer. Maar je moet ze dan wel stapsgewijs invriezen. Doe ze dus eerst in de koelkast. Als ze dan afgekoeld zijn, doe je ze verder in de vriezer. Let er op dat er nog steeds een goede kans is dat je een witte aanslag krijgt op de bonbons.