Olijfolie is een olie die wordt gewonnen uit olijven. Olijfolie bevat erg veel antioxidanten en is rijk aan onverzadigde Omega 3-vetzuren. Olijfolie is olie die nog geperst wordt en niet verkregen wordt door verhitting. De belangrijkste Olijfolie die wij kennen is Olijfolie Extra Vierge, Olijfolie Vierge en  Gewone Olijfolie (Deze Olijfolie is geraffineerd). Met Olijfolie zijn heerlijke dressings te maken, pesto en mayonaise. Je kunt er ook mee bakken en wokken. In Olijfolie is er erg veel prijs- en kwaliteitsverschil laat je daarom bij aankoop goed adviseren. Het is belangrijk om te weten hoelang Olijfolie houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Olijfolie? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Olijfolie

Buiten Koelkast
 Geopend tot 1 jaar

Houdbaarheid OlijfolieHoe kun je vaststellen of Olijfolie niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Olijfolie niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Olijfolie ranzig is, sterk ruikt of zuur  is dan dient de Olijfolie weggegooid te worden

Hoe moet je Olijfolie bewaren?

Olijfolie kan op een koele, donkere en droge plaats tot 1 jaar bewaard worden.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.