Spaghetti is gemaakt van harde tarwe. Spaghetti is te verkrijgen in gedroogde en verse vorm. Er zijn ook meergranen en glutenvrije Spaghetti’s verkrijgbaar. Spaghetti bevat o.a. eiwitten, vitamines, mineralen en koolhydraten. Met Spaghetti kunnen snel heerlijke maaltijden op tafel gezet worden. Genoeg mogelijkheden dus met Spaghettti. Met zoveel toepassingen en mogelijkheden is het daarom belangrijk om te weten hoelang Spaghetti houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Spaghetti? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Spaghetti Bewaren

Buiten Koelkast Koelkast
 > 1 jaar  Gekookt tot 2 dagen

Spaghetti BewarenHoe kun je vaststellen of Spaghetti niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Spaghetti niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Spaghetti muf ruikt, ranzig is en je er insecten in aantreft, dient de Spaghetti weggegooid te worden.

Hoe moet je Spaghetti bewaren?

Spaghetti kan langer dan 1 jaar bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte en in een goed afgesloten blik of bus. Door vocht en warmte tref je eerder insecten aan in Spaghetti.

In de koelkast kan gekookte Spaghetti tot 2 dagen bewaard worden mits bewaard in een goed afgesloten koelkastdoos.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.