Maizena is een handelsnaam voor maiszetmeel. Maizena kennen we eigenlijk allemaal en wordt vooral gebruikt voor het binden van sauzen, soepen en stoofschotels. Het is wel belangrijk dat je de Maizena eerst aanlengt met water en de klontjes goed wegroert alvorens het aan het gerecht toe te voegen. Voeg het met kleine scheutjes toe en blijf goed roeren tot de gewenste dikte is bereikt. Omdat het niet dagelijks in de keuken gebruikt wordt is het belangrijk om te weten hoelang Maizena houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Maizena? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Maizena

Buiten Koelkast
 > 1 jaar

Maizena BewarenHoe kun je vaststellen of Maizena niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Maizena niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Maizena muf ruikt, ranzig is en je er insecten in aantreft, dient de Mainzena weggegooid te worden.

Hoe moet je Maizena bewaren?

Maizena kan langer dan 1 jaar bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte en in een goed afgesloten blik of bus. Door vocht en warmte tref je eerder insecten aan in Maizena.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.