In de zomer kan voedsel bewaren een stuk lastiger zijn. Het is een stuk warmer waardoor voedsel sneller bederft. Ook eten we vaker buiten de deur. We organiseren een barbecue voor een aantal vrienden, eten lekker op het terras of nemen een picknickmand mee naar een strandje. Heel gezellig en fijn dat het weer mag, maar wat doe je met al het overgebleven eten? In deze serie van drie artikelen behandelen we leuke en smaakvolle manieren om van deze restjes af te komen! 

Eten van de barbecue is toch wel het toppunt van de zomer. Vooral op de warmere dagen wanneer je de rook en het eten van de barbecue ruikt in bijna elke straat. Dit geeft altijd een zomers gevoel! In dit artikel delen we twee heerlijke barbecue recepten en een aantal manieren om de restjes van een barbecue niet weg te hoeven gooien. 

Rib-eye

Dit recept werkt het beste op een kolenbarbecue met twee verschillende kanten. Warm één van de kanten op tot 200℃, de andere tot ongeveer 300℃. Gebruik hickory rookhout om meer smaak aan het vlees te geven. 

Zuid-Afrikaanse braaibroodjes

Braaibroodjes zijn eigenlijk tosti’s van de barbecue. Hier kan je oud brood voor gebruiken zodat je dit niet hoeft weg te gooien.

Lauwwarme lunch salade

Er zijn een aantal barbecue gerechtjes die we wel standaard kunnen noemen: groentespiesjes, maiskolven, hamburgers, vis. Hier heb je vaak veel van over, dus bewaar alle restjes in bakjes. De volgende dag kan je er een heerlijke salade van maken.

Ook kun je de restjes vlees of vis in een wokgerecht, wraps, enchiladas, een quiche of een aardappelsalade verwerken. Met de groenten kun je een lekkere geroosterde groentesoep maken. De mais kun je als topping gebruiken voor over een pasta met tomatensaus. Zo zie je maar, er zijn genoeg creatieve oplossingen om je restjes niet weg te hoeven gooien!