Kip (en ander gevogelte) staan in de schijf van vijf. Kip bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen en behoort tot een gezond voedingspatroon. Kip belast het milieu minder dan andere vleessoorten maar meer dan plantaardige producten. Let op het keurmerk om te zien of er rekening wordt gehouden met het milieu en dierenwelzijn.

Ontdooide kip in de koelkast bewaren:

Als kip laat ontdooien in de koelkast is deze, na het plaatsen in de koelkast, nog 1 à 2 twee dagen houdbaar. Als de kip ontdooid wordt in water of de magnetron moet deze meteen worden opgegeten. Daarna kan de kip niet meer in de koelkast bewaard worden of opnieuw ingevroren worden.

Ontdooide kip opnieuw invriezen:

Als de kip in de koelkast is ontdooid en niet langer dan twee dagen in de koelkast heeft gelegen, kan deze opnieuw ingevroren worden.

Ontdooien in warm water of op het aanrecht:

Als de kip ontdooid wordt in warm water of op het aanrecht kan deze niet meer gegeten worden. De buitenkant van de kip is dan namelijk te lang te warm geweest waardoor bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen.

Bewaaradvies:

Rauwe kip kan ingevroren worden en blijft dan zo’n 9 maanden goed. Kip die gekookt is of op andere wijze is bereid kan ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaard worden.