De vriezer is haast onmisbaar in ons dagelijks leven. We bewaren er diepvriesmaaltijden, diepvriesgroenten en ijsjes. Daarnaast is het ook ideaal als je restjes over hebt van je avondmaaltijd- die kan je dan invriezen voor op een dag wanneer je even niet wilt koken. Wellicht is er wel een mooie aanbieding bij de supermarkt, maar is het te veel om in de komende dagen op te eten. De vriezer is een uitkomst! Het bewaart ons eten voor een langere periode, maar wat zijn nu de beste methoden om producten te ontdooien?

Manier 1: ontdooien in de koelkast

Voor de maaltijdplanners onder ons is ontdooien in de koelkast een handige manier om je eten voor te bereiden. Haal het product 1 dag van tevoren (of dezelfde ochtend) uit de vriezer en leg het in de koelkast in een afgedekt bord of laat het in de verpakking. Bevroren vlees kun je het beste onder in de koelkast leggen, zodat sappen niet op andere producten kunnen lekken. Dit is tevens de veiligste manier om vlees te ontdooien.

Manier 2: ontdooien in de magnetron

Heb je geen tijd om het product een dag van tevoren uit de vriezer te halen of ben je het vergeten? Op de magnetron zit een ontdooifunctie. Deze kan je vaak zo instellen dat het weet hoelang het product moet ontdooien. Stel het in volgens de gebruiksaanwijzing, druk op start en dat is het!

Manier 3: ontdooien in koud water

Een andere handige manier is om het product te ontdooien met koud water. Koud water geleidt beter dan lucht waardoor het product goed en snel kan ontdooien. Stop het product in een hersluitbare zak, druk de lucht eruit en leg het gesloten zakje in een schaal. Vul de schaal met water en zorg ervoor dat het zakje onder water blijft. Vervang het koude water iedere 10 minuten totdat het product is ontdooid. Hoelang het duurt hang af van de grootte van het product, dus check het na 20 minuten. Zodra het ontdooid is, kan je het meteen gebruiken!