Naast brood, restjes, groenten en fruit, kan je nog veel meer dingen invriezen. In dit artikel noemen we 9 producten die zo de vriezer in kunnen. Zorg dat je een ijsblokjesvorm hebt, want dit maakt het invriezen een stuk makkelijker. Zo heb je namelijk kleine porties bij de hand om te gebruiken voor het eten, drinken of als snack.

Pesto

Allerlei soorten pesto kan je invriezen. Je kan de ijsblokjesvorm vullen met kleine porties pesto die je vervolgens kan gebruiken voor pesto-pasta (student-vriendelijk!) of laten ontdooien om als spread te gebruiken. Zin om nu pesto te maken? We hebben een heerlijk recept online geplaatst voor pesto gemaakt van wortelloof. Lekker én low-waste!

Kruiden

Kruiden zoals rozemarijn, tijm, basilicum, munt, citroengras en salie kan je goed invriezen. Je kan ze zo gebruiken, de kruiden hoeven namelijk niet te ontdooien. Je kan de kruiden in de originele verpakking invriezen, maar ook in een ijsblokjesvorm met wat water. De kruiden blijven tot zes maanden goed in de vriezer.

Kruidenolie

Een andere lekkere manier om kruiden in te vriezen is in olie. Hiervoor heb je weer je ijsblokjesvorm nodig. Vul de vorm met rozemarijn, tijm, basilicum, salie, bieslook of andere soorten kruiden die je kan bakken. Voeg eventueel wat knoflook, gember, chillivlokken of iets anders lekkers toe. Doe er olie bij en je kan het zo invriezen. Vervang de olie met gesmolten boter om een kruidenboter te maken.

Koekjesdeeg

Koekjesdeeg hoef je niet altijd af te bakken. Het is ook heel lekker om het deeg in balletjes te rollen en in te vriezen. Zo heb je altijd een lekkere snack bij de hand. Let wel op dat er geen rauwe eieren of rauw meel in zit. Via deze link vind je een lekker recept voor koekjesdeeg.

Wijn

Wijn kan je goed invriezen, al doet het niet veel goeds voor de smaak. De wijn kan je wel nog gebruiken om sauzen mee te maken. Het is dan ook handig om de wijn in te vriezen in een ijsblokjesvorm.

Vruchtenpulp

Mocht je een juicer hebben, is het een goed en low-waste idee om de pulp te bewaren in de vriezer. Je kan dit vervolgens toevoegen aan koekjes, smoothies, yoghurt etc.

Sauzen

Heb je een lekkere saus gemaakt maar is er wat overgebleven? Dit kan je makkelijk invriezen. Je kan het later opwarmen met, bijvoorbeeld, rijst, pasta of noodles. Als je niet veel saus overhebt is het wellicht ook lekker om op een boterham of wrap te smeren.

Koffie

Koffie kan je invriezen, maar ook dit kan de smaak beïnvloeden (net zoals met wijn). Je kan gebrande bonen in een luchtdichte plastic zak of pot bewaren. Je hoeft de koffie niet te ontdooien voordat je het gebruikt.

Citroensap

Verdeel het sap over een ijsblokjesvorm (kan ook in een bakje, glazen pot of ijslollyhouder) en vries het in. Lekker om aan een glas water of het avondeten toe te voegen.