Ga terug
Print
Limoncello recept

Limoncello

Gang Appetizer
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 28 dagen

Ingrediënten

  • 15 biologische citroenen ga voor biologisch want je hebt de schil nodig. Zorg dat je de citroenen goed wast om het waslaagje eraf te krijgen.
  • 1 liter alcohol 96% let op: dit moet alcohol zijn die geschikt is voor consumptie. Neem anders sterke wodka zonder smaakje.
  • 1.5 liter water
  • 600 gram fijne suiker

Bereiden

  1. Schil de citroenen met de dunschiller. Let erop dat je zo min mogelijk witte velletjes afschilt.

  2. Doe de citroenschillen met de pure alcohol in de weckpot. Sluit deze goed af en laat 3 weken staan op een donkere plek. Schud tussentijds de pot regelmatig (bijvoorbeeld 3 keer per week).

  3. Na 3 weken is de smaak goed opgenomen en kan je met de rest aan de slag.

  4. Kook de suiker met het water in een grote pan. Roer goed zodat het suiker volledig oplost. Als het suiker is opgelost laat je het afkoelen.

  5. Zeef de citroenschillen uit de alcoholoplossing. De alcohol moet je dus bewaren, de schillen kunnen weg.

  6. Doe het suikerwater en de alcohol bij elkaar en meng het geheel goed. Zorg dat je het mengen rustig doet. Gooi dus niet alles in één keer bij elkaar. Gewoon rustig gieten en er doorheen roeren.

  7. Giet jouw mengsel in een grote weckpot of in drie losse flessen en je bent klaar.