Ga terug
Print

Merengues

Merengues zijn niet moeilijk te maken. Zorg dat je de eiwitten in een brandschone, niet vette glazen schaal klopt. Een goede Merengue is knapperig aan de buitenkant en taai van binnen. 

De Merengues kunnen met slagroom tegen elkaar worden gedrukt. Je kunt er chocoladesaus of een vruchtensaus overheen gieten. Ook een mooi toetje: merengues met verse aardbeien, slagroom en daarover enkele druppels goede, dikke balsamico. 

Als je gekleurde merengues wilt maken voeg dan enkele druppels voedingskleurstof toe.

Merengues kun je tot twee weken in een goed afgesloten koektrommel bewaren. Zie voor bewaaradviezen www.bewaarwijzer.nl

Personen 30 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram gezeefd poedersuiker
  • 4 stuks eiwitten (groot)
  • 3 druppels vanille extract

Bereiden

  1. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en verhit de oven tot 100 graden. 

  2. Klop de eiwitten tot het schuim in stijve pieken blijft staan en schep dan lepel voor lepel het poedersuiker erdoor. Klop steeds even tussen elke schep tot het poedersuiker goed is opgenomen.

  3. Voeg de vanille toe en klop nog 2 minuten.

  4. Schep het mengsel in een spuitzak en maak toefjes op de bakplaten. Laat tussen de toefjes ongeveer 4 cm ruimte. 

  5. Bak de merengues ongeveer anderhalf uur of iets langer tot ze mooi droog zijn. Zet de oven uit en laat de merengues met de deur op een kier afkoelen.