Ga terug
Print

Ingelegde citroen

Met dit recept maak je snel en makkelijk ingelegde citroenen. Heerlijk bij Aziatische en mediterraanse gerechten.

Gang Bijgerecht
Keuken Mediterraan
Trefwoord Inleggen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Inleggen 30 dagen
Totale tijd 30 dagen 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 4 stuks Citroenen ga voor biologisch
  • 2 eetlepels Zout of zoveel als je nodig hebt
  • 50 ml Citroensap of zoveel als je nodig hebt

Bereiden

  1. Desinfecteer een luchtdichte pot goed door het 10 minuten te koken. Laat de pot afkoelen voordat je de citroenen in de pot doet.

  2. Zorg dat de citroenen schoon zijn en de waslaag is verwijderd. De waslaag kan je eraf halen door de citroen onder warm water schoon te borstelen. Je kan ook biologische citroenen gebruiken. Die zijn niet bespoten en hebben dus geen waslaag.

  3. Snijd vervolgens in de lengte de citroenen kruislings in, maar zorg er wel voor dat de onderkant aan elkaar blijft zitten. Je kan zelf bepalen of je de kontjes aan beiden kanten eraf snijdt of niet.

  4. Vul de citroenen met zout en doe ze in de pot. Duw ze goed aan, hoe minder ruimte hoe beter. Je kan nu eventueel ook kruiden zoals tijm, rozemarijn, laurier, kaneelstokjes of hete pepertjes toevoegen.

  5. Pers vervolgens citroenen uit totdat je genoeg sap hebt om de te vullen totdat de ingelegde citroenen onder het sap staan.

  6. Voeg dan nog wat extra zout toe en sluit de pot.

  7. De pot kan je een maand in de koelkast zetten, of op een koele en donkere plek. Na een maand zijn ze eetbaar. Schud de pot elke dag voor de eerste twee weken, daarna af en toe een keertje.