Ga terug
Print

Gesuikerde bloemen en vruchten

Een leuke bezigheid, het suikeren van eetbare bloemen en vruchten. Te gebruiken als versiering op koekjes, taart, cake en gebak, pudding of yoghurt. 

Tegenwoordig kun je bij een goede (biologische) groentewinkel verschillende eetbare bloemen kopen. Ook uit eigen tuin kun je bloemen gebruiken, mits onbespoten. 

Denk aan rozen, viooltjes, oostindische kers, seringen, mimosabolletjes of muntblaadjes. 

Bij de vruchten als aardbei of kers is het leuk om het kroontje en/of steeltje te laten zitten. 

Ingrediƫnten

  • 2 stuks losgeklopte eiwitten
  • 2 schaaltjes fijne suiker

Bereiden

  1. Bekleed een bakpaat of groot dienblad met bakpapier.

  2. Doe het losgeklopte eiwit in een schaal en de fijne suiker in twee aparte schalen.


  3. De vrucht kun je bij het steeltje pakken en door het eiwit wentelen. Schud dan het teveel aan eiwit er voorzichtig af. Leg de vrucht daarna in de eerste schaal met suiker en strooi dan uit de tweede schaal de suiker erover. Leg ze op de bakplaat of dienblad en laat ze een uur bij kamertemperatuur opstijven.

  4. De bloemen kun je of door het eiwit wentelenen en de bloemblaadjes eventueel besmeren met een penseel met eiwit. Leg de blaadjes of bloem daarna in de eerste schaal  met suiker en strooi dan uit de tweede schaal de suiker erover. Leg ze op de bakplaat of dienblad en laat ze een uur bij kamertemperatuur opstijven.

  5. Indien je een dikkere laag wenst of nog enkele lege plekken ziet, herhaal dan het proces.