Ga terug
Print
Pepers fermenteren recept

Fermenteren pepers

Met dit handige recept kan je zelf thuis pepers fermenteren. Ideaal als je pepers langer wilt bewaren.

Gang Bijgerecht
Trefwoord Fermenteren
Voorbereidingstijd 4 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Fermenteren 14 dagen
Totale tijd 14 dagen 34 minuten
Personen 32 porties

Ingrediƫnten

  • 900 gram Chilipepers
  • 6 teentjes Knoflook
  • 50 gram Zout
  • 950 milliliter Warm water

Bereiden

  1. Ontsmet de glazen pot door de pot minimaal vier minuten te koken in water. Doe handschoentjes aan voordat je de pepers gaat snijden.

  2. Snijd de topjes van de pepers en snijd ze door de lengte. Mocht dit niet in de glazen pot passen, kun je ze in gelijke kleinere stukken snijden.

  3. Stop de gesneden pepers in de pot en voeg de knoflooktenen toe. Zorg dat je ruimte overhoudt voor de gewichten die je gebruikt.

  4. Voeg het zout toe aan het warme water en roer tot het opgelost is. Voeg het mengsel toe aan de pepers en knoflook.

  5. Leg een gewicht bovenop de pepers zodat ze ondergedompeld blijven.

  6. Sluit de pot en zet de pot in een ruimte met kamertemperatuur. De pepers kunnen nu 2 tot 3 weken fermenteren, of totdat het lekker ruikt en smaakt.

  7. Open de pot elke dag zodat de zuurstof kan ontsnappen. Je hoort een plof zodra je de pot opent, daarna kan je de pot weer sluiten.

  8. Scheidt de pepers van het zoutwater mengsel en zet het mengsel apart. Blend de pepers en voeg het mengsel toe totdat je de gewenste consistentie hebt bereikt. Zeef de saus als je liever een fijnere saus wilt.

  9. Gebruik meteen of bewaar tot 1 jaar in de koelkast.