Ga terug
Print

Chocolade Tiramisu

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 75 gram pure chocolade van goede kwaliteit
  • 250 gram mascarpone
  • 10 stuks lange vingers
  • 100 ml sterke espresso
  • 3 el kersenjam
  • 3 el kirsch
  • 2 el witte basterdsuiker

Bereiden

  1. Breek 50 gram chocolade en laat deze, onder voorzichtig roeren, op een laag vuur smelten in 75 ml slagroom.      


  2. Laat het mengsel afkoelen.

  3. Klop de mascarpone los met de resterende 50 ml slagroom, suiker, 1 eetlepel kirsch en afgekoelde chocoladeroom.

  4. Meng de espresso met de resterende 2 eetlepels kirsch in een schaal. 

  5. Breek zes lange vingers elk in drie stukjes en doop ze in het koffiemengel en bekleedt hiermee de bodem van de kopjes.

  6. Schep er dan eerst wat kersenjam en daarna het mascaponemengsel op.

  7. Schaaf de overgebleven 25 gram chocolade erover en zet, tot slot, in elk kopje nog één lange vinger.

Opmerkingen

Tip: Je kunt ook sterke koffie van oploskoffie, ook wel instantkoffie genoemd, maken.