Met verse Makreel kun je een heerlijke, gezonde maaltijd maken. Het wordt aangeraden om minstens 1 maal per week vis te eten. Makreel is een vis vol goede vetten en heeft een erg lekkere smaak.  Verse Makreel moet bij aankoop fris ruiken, de ogen moeten helder zijn en de huid vochtig en glanzend. Verse filet van Makreel is stevig, fris en glanzend. Verse Makreel kun je het beste op de dag van aankoop opeten of de volgende dag. Verpak de Makreel, direct na aankoop, in vershoudfolie en leg de Makreel bedekt met ijsblokjes onderin de koelkast met een temperatuur van 4 graden. Makreel in een gesloten, gevacumeerde verpakking niet meer consumeren na het verstrijken van de TGT-datum. Om op een verantwoorde manier van Makreel te kunnen genieten is het belangrijk om te weten hoelang Makreel houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Makreel? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Makreel Bewaren

Koelkast Diepvries
 1 tot 2 dagen  Tot 3 maanden

Makreel bewarenHoe kun je vaststellen of Makreel niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Makreel niet meer goed is, door te zien of te ruiken. Als de Makreel een sterke vieze geur verspreidt, zuur of plakkerig is moet de vis weggegooid worden.

Hoe moet je Makreel bewaren?

Verse Makreel en/of Filet van Makreel kan, verpakt in vershoudfolie en bedekt met ijsklontjes, 1 tot 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden. De Makreel n gesloten, gevacumeerde verpakking niet meer consumeren na de TGT-datum.

Makreel kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.