Gerookte Paling geldt als een echte delicatesse. Paling, ook wel Aal genoemd, komt vooral voor in wateren met modderige bodems, in sloten, meren en rivieren. Er is wilde- en kweekpaling te koop. De stand van de Palingen wordt door overbevissing bedreigd.  Het wordt aanbevolen om minstens 1 maal per week vis te eten en dan vooral vette vis. Gerookte Paling is een vis vol goede vetten en heeft een erg lekkere smaak. Je kunt Gerookte Paling op de boterham eten of in een salade verwerken. In korte tijd kun je er een smakelijk gerecht van maken. Je kunt Gerookte Paling n een gevacumeerde verpakking kopen of bij de visboer. De gevacumeerde Gerookte Paling niet meer consumeren na het verstrijken van de THT/TGT-datum. Laat de Gerookte Paling niet te lang buiten de koelkast staan. Om op een verantwoorde manier van Gerookte Palingte kunnen genieten is het belangrijk om te weten hoelang Gerookte Paling houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Paling? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Gerookte Paling Bewaren

Koelkast Diepvries
 Tot 2 dagen  Tot 3 maanden

Gerookte Paling BewarenHoe kun je vaststellen of Gerookte Paling niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Gerookte Paling niet meer goed is, door te zien of te ruiken. Als de Gerookte Paling een sterke vieze geur verspreidt, zuur of plakkerig is moet de vis weggegooid worden.

Hoe moet je Gerookte Paling bewaren?

De geopende verpakking kan 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden. De ongeopende Gerookte Paling niet meer consumeren na de THT/TGT-datum.

De Gerookte Paling van de visboer kan tot 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden in een goed afgesloten koelkastdoos.

Gerookte Paling kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.