Tortillachips zijn een heerlijk voorafje, of als ze goed genoeg zijn voorzien van lekkers, als hoofdgerecht. Tortillachips, ook wel nacho’s, kunnen in een zakje gekocht worden of natuurlijk vers gemaakt worden. Verse tortillachips worden gemaakt door tortilla’s in driehoeken te snijden en vervolgens te frituren of in de oven te bakken.

Na een paar dagen worden tortillachips zachter en zijn ze niet meer lekker krokant. Gelukkig kan dit weer hersteld worden!

Tortillachips weer krokant maken in de oven:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats de chips op bakpapier in het midden van de oven. Laat de chips 3 tot 5 minuten bakken of tot ze weer krokant zijn.

Let op: bij heteluchtovens moet je misschien de temperatuur aanpassen.

Tortillachips weer krokant maken in de magnetron:

Plaats de tortillachips op een velletje keukenpapier in de magnetron. Zet de magnetron 15 seconden aan. Als de chips nog niet krokant zijn, herhaal dit dan in stappen van 10 seconden tot de chips krokant zijn.