Sigaretten worden gemaakt van de tabaksplant. De Nederlandse overheid bemoeilijkt en ontmoedigt het roken van Sigaretten op veel manieren. In Nederland is het bijvoorbeeld verboden om jongeren onder de 18 jaar Sigaretten te verkopen. Op veel plaatsen is er een rookverbod. Hoelang zijn Sigaretten houdbaar en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Sigaretten? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Sigaretten

Buiten Koelkast
 Meerdere jaren tot Onbeperkt

Houdbaarheid SigarettenHoe kun je vaststellen of Sigaretten niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Sigaretten niet meer goed zijn door te zien, ruiken en roken. Sigaretten kunnen door het lang bewaren uitdrogen, verkleuren en vies gaan smaken.

Hoe moet je Sigaretten bewaren?

Een geopend pakje Sigaretten droogt na lang liggen uit in een ruimte met te lage luchtvochtigheid.  Dat heeft invloed op het aroma en de smaakbeleving. Bewaar Sigaretten in een afgesloten blik.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.