Chips wie eet ze nou niet? Heerlijk chillen op de bank met een heerlijke zak Chips. Als je er eenmaal aan begint is het moeilijk om er mee te stoppen. Chips zijn in vele smaken en merken te verkrijgen. Een zeer calorierijke en vette snack.  Je kunt zelf ook chips maken in de oven, minder vet en minder zout en kruiden naar je eigen smaak toevoegen. Hier zijn veel recepten van te vinden. Met Chips kun je ook een krokante topping op een gerecht maken. Dat is een mooie oplossing om hiervoor een aangebroken en al niet meer krokante zak Chips te gebruiken. Omdat je misschien niet de hele zak Chips in een keer opeet is het belangrijk om te weten hoelang Chips houdbaar zijn en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Chips? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Chips

Buiten Koelkast
 2 tot 5 dagen

Houdbaarheid ChipsHoe kun je vaststellen of Chips niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Chips niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Chips muf ruiken, ranzig en niet meer knapperig zijn, dienen de Chips weggegooid te worden.

Hoe moet je Chips bewaren?

Chips kunnen 2 tot 5 dagen bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte en in een goed afgesloten blik of bus. De Chips verliezen snel hun knapperigheid en krijgen een ranzige smaak.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.